TECKEN PÅ PROBLEM I AVLOPPET

Varje hushåll har avloppsrör som består av flera rör. Och tyvärr kan avloppssystemet inte fungera om ett rör inte längre fungerar ordentligt. Resultatet är vanligtvis att vattnet inte längre kan rinna av. Lyckligtvis finns det några tidiga tecken på att du bör söka hjälp från en professionell. Det brukar annars inte ta särskilt lång tid innan större problem uppstår, vilket naturligtvis blir dyrare att fixa.

Diskmaskin och tvättmaskin

Diskmaskiner och tvättmaskiner gör våra liv mycket enklare. Om dessa går sönder har du ett verkligt problem. För normalt vill ingen vara utan dessa två maskiner. Därför bör du vara uppmärksam på de första varningsskyltarna på dessa enheter. Eftersom båda maskinerna är beroende av avloppssystemet kan problem inte alltid undvikas. Det blir farligt när du märker att vattnet fastnar i enheten. Det märks också när enheten helt enkelt avslutar ett program. Ofta är ett rör igensatt när det gäller det. Maskinen går sällan sönder i dessa fall. Om vattnet byggs upp och luktar dåligt kan du anta att röret är igensatt.

Avlopp från handfat, dusch och badkar

Innan ett rör ger upp finns det varningsskyltar. Om du till exempel låter vattnet rinna och det gurglar kan det vara en blockering. På samma sätt om vattnet rinner långsammare än vanligt. I så fall vänta inte och kontakta en specialist som oss omedelbart. Vi hjälper gärna med rörinspektion snabbt om det finns problem med avloppet.

Varför är det viktigt att upptäcka tidigt

Det finns flera punkter varför tidig upptäckt är så viktigt. För att förhindra en nödsituation, till exempel ett rörbrott. Envis tilltäppning kan undvikas, där vatten också kan komma ut och översvämma rum. Som ett resultat kan följdskador på golv, möbler eller väggar tillkomma. Eller till och med så kan vattnet ibland sippra igenom till grannarna. Tack vare den tidiga upptäckten kan undvika allt detta och dessutom behöver du inte ringa nödjouren, vilket naturligtvis är dyrare än om specialisten kommer till ditt hus vid normala tider och gör en rörinspektion.

Och en sak är naturligtvis tydlig, ju tidigare du upptäcker ett problem, desto snabbare kan specialisten reagera. Kostnaderna är naturligtvis lägre med en lätt igensättning än med envisa igensättningar i de djupare rören eller till och med en rörbrott.

Vad är att göra om det rör igensatt är?

Att alltid vara uppmärksam kan hjälpa till att undvika grova blockeringar. Om du har små blockeringar kan du försöka använda sugkoppen först. Använd detta med rinnande vatten, eftersom det är det enda sättet att skapa ett undertryck som kan lossa blockeringen. Du kan också använda spiralen, men den får inte vara för lång för att inte orsaka ytterligare skador. Vi rekommenderar vanligtvis inte kemiska rengöringsmedel. För även om dessa kan etsa bort en blockering, attackerar de också rören. Dessutom kan giftiga ångor produceras om de används felaktigt. Hemmet bör inte heller prövas, eftersom de vanligtvis inte lyckas.

Om dina egna åtgärder inte är till hjälp är det dags att ringa in oss för en rörinspektion i Stockholm. Vi är där för dig dygnet runt. Vi kan fortsätta med lämpliga verktyg för att reparera skadan och förhindra följdskador. Du kan ringa vår 24-timmars räddningstjänst om det är brådskande, annars kommer vi gärna till ditt hus under normal kontorstid. Våra verktyg är tekniskt toppmoderna, även ett trasigt rör kan vanligtvis repareras från insidan istället för att behöva gräva upp allt, som tidigare.

Vad kan vår rörrengöring göra för dig?

Som specialföretag kan vi erbjuda flera tjänster samtidigt. Å ena sidan naturligtvis rörrengöring. Vid djupare blockeringar måste du dock rengöra avloppet. Vi kan också erbjuda en TV-inspektion så att alla blockeringar kan lokaliseras, även om den är djupare. TV-inspektionen är väldigt enkel. Vi kör kameran genom dina rör och kan se på skärmen var problemet är och agera därefter.

Om rötter har vuxit in och är ansvariga för blockeringen kan vi också utföra en rotfräsning.

Om ett rör skulle gå sönder skulle vi först se om vi kan arbeta med inline- och kortfodermetoden. I det här fallet kommer röret att repareras från insidan. Om rören behöver bytas ut, vilket bara händer i sällsynta fall, erbjuder vi också muddringsarbete.

Förebyggande är krävs

Vårt specialföretag erbjuder dig även underhållskontrakt. Du kan få oss att regelbundet kontrollera om det finns några problem i dina rör. Underhåll är billigt och naturligtvis mer givande än att vänta på att ett avloppsproblem uppstår. Vi utför alltid underhåll med möten, vi påminner dig gärna om ditt nästa möte om detta ännu inte har avtalats.

Men det finns några saker du kan göra själv för att undvika stopp i avloppet. Små siktar för tvättställ, duschar och badkar kan säkerställa att hår, tvålrester, textilrester och andra föremål inte kommer in i rören. Rester ska aldrig kastas på toaletten eller i köket. Detta är ett annat sätt att undvika förstoppning. Tvättmaskinen bör ibland gå i 95 grader eftersom de kortare programmen inte alltid är lika bra. Lägg inte babyservetter, näsdukar eller andra hygienartiklar i toaletten, förutom naturligtvis toalettpapper.

Med dessa små knep kan du arbeta och kanske spara dig själv att behöva kontakta oss som specialist!

Men om du misstänker att det är något fel i ditt avloppssystem så ring oss direkt. Vi är experter på rörinspektion i Stockholm och identifierar problemet snabbt med våra kameror.