Professionell rengöring av rör och avlopp dygnet runt i Stockholm

Rengöring av avlopp, rör eller avlopp är fasta villkor inom hushållsteknik. Som ordet antyder rengörs rörsystemet för dränering av begagnat eller smutsigt vatten. Varje hushåll, varje bostadsenhet i ett hyreshus är ansluten till det offentliga avloppssystemet med sitt eget dränerings- och rörsystem. Dräneringsrör läggs i sanitetsområdet, i köket, tvättstugan och i tvättstugan. Det vatten som förbrukas här, från att spola toaletten till badkaret och duschen till diskmaskinen och tvättmaskinen, måste tömmas av och dräneras till avloppssystemet. Men det är ofta bättre sagt än gjort. I vardagen finns det många anledningar till Täppt avlopp. Detta inkluderar sällan strukturella defekter, men i de flesta fall felaktig användning av avloppet.

Självtillverkad avloppstoppning

I hushållet orsakar fasta ämnen som pappersnäsdukar eller kökspapper obehagliga rörblockeringar. De är olösliga, klumpar ihop sig och täpper till dräneringsröret, oftast vid smala punkter eller i rörets vridning. Detta gör passagen mindre och permeabiliteten mindre. Detta är den obevekliga början på en rörtäppa. Avloppsvattnet ackumuleras i avloppsröret, bokstavligen upp till toppen, ända fram till avloppets början. Ingenting fungerar nu. Andra orsaker till igensättning av rör är uppbyggnaden av fetter och oljor. Dessa inkluderar smör, margarin eller kokosfett både varmt och kallt. I avloppsröret svalnar det heta fettet också på kort tid och stelnar. Stora mängder fett täpps omedelbart, mindre mängder sätter sig på rörets insida. När den blandas med varmt vatten, tvättvätska eller rengöringsmedel, emulgerar oljan till en klibbig, fet till fast massa.

Om röret är blockerat, rengör du avloppet professionellt

I denna osäkra situation bör invånaren söka professionell hjälp från början. Vi är bekanta med dräneringssystem och har de verktyg som behövs för att rengöra rören eller kunskapen. Användningen av kolvar, spiraler eller skarpa avloppsrengöringsmedel löser inte det ursprungliga problemet med igensättning av röret. Först och främst måste den lokaliseras, i enskilda fall med en TV-kamera för avlopp. Nu blir skadans typ och omfattning synlig och först då kan avloppet rengöras specifikt. Den slutliga TV-inspelningen visar att både orsaken och det igensatta området i avloppsröret har eliminerats utan att lämna några rester. Det smutsiga vattnet kan rinna av smidigt igen, utan utan bakvatten.

Nödrengöringstjänst utanför öppettider

Räddningstjänsten innebär i allmänhet att tjänsten, i detta fall avlopps- och rörrengöring, också är tillgänglig utanför arbetstid. Vi erbjuder Stockholms hushåll en akuttjänst dygnet runt dygnet runt och sju dagar i veckan. Med vår rörrengöringstjänst är vi tillgängliga och redo för åtgärder på helger och helgdagar, jämförbara med en viktig akuttjänst, apotek eller akutmedicinsk service. Det igensatta avloppsröret i privata hushåll, restauranger, hem eller sjukhus är en nödsituation som måste lösas så snabbt som möjligt. Det är inte bara obehagligt för den berörda invånaren utan i många fall också orsaken till skador på rumskamrater. Räddningstjänst för oss betyder detta att vi kommer att vara hos kunden inom nästa timme och att avloppet rengörs professionellt en timme senare.

Vänta inte tills det är för sent. Upptäck läckan i tid och gör något åt den. Kontakta oss för rörinspektion i Stockholm!