Lossa igensatta rör med avloppsrengöring

Om toaletten är igensatt eller vattnet inte längre rinner ut i diskbänken, badkaret eller duschen, är det logiska steget för många att ta fram dräneringsrengöraren. Men var försiktig: Även om det här alternativet verkar vara särskilt billigt och snabbt vid första anblicken, bör sådana medel inte användas av vem som helst. Vi förklarar varför.

Snabb hjälp med blockeringar tack vare avloppsrengöraren?

Kommersiellt tillgängliga avloppsrengöringsmedel finns inte bara i specialbutiker idag. Det känns som att varje stormarknad har ett hörn där snabb hjälp med blockeringar erbjuds. Men det som vid en första anblick verkar vara en bra lösning visar sig snabbt vara en katastrof senare. Eftersom rengöringsmedlen kan leda till långvariga skador på rörsystemet. Den mer kostnadseffektiva metoden vid stopp är därför i allmänhet att lita på en specialist i ett tidigt skede.
Det är inte ovanligt att rören täpps till. Eftersom hår, matrester, fett och oljor, tvålrester eller kalkrester kan blockera flödet över tiden tills det blir helt stillastående. Den goda nyheten är dock att de flesta rörstopp kan rensas med mekaniska medel. En sugklocka gör ofta underverk, eller helt enkelt demontering av sifonen frigör röret igen.

Olika rengöringsmedel

Granulat eller geler bör dock undvikas om möjligt. Eftersom dessa består av en mängd olika ämnen. Gemensamt för dessa är dock att de ska bryta ner resterna i rören. Men eftersom de är frätande kan de också attackera rören. Det betyder inte nödvändigtvis att de kommer att läcka som ett resultat. Det räcker om ytan visar små sprickor eller stötar efter användning. På detta sätt kan rester samlas bättre i framtiden och leda till att röret täpps igen.

Biologiska rengöringsmedel är vanligtvis beroende av enzymer. Dessa är avsedda att avlägsna föroreningar i röret på ett naturligt sätt. Processen tar dock betydligt längre tid och envisa blockeringar kan inte lösas på detta sätt.

Ring specialisten

Om röret är igensatt är mekaniska metoder det bästa sättet att rensa igensättningen. Hos den ansedda specialisten hittar du alltid ett öppet öra och billig hjälp som har en bestående effekt. För en icke-bindande kostnadsberäkning, även i en nödsituation, kontakta oss som dina yrkesverksamma i Stockholm.

Vänta inte tills det är för sent. Upptäck läckan i tid och gör något åt den. Kontakta oss för rörinspektion i Stockholm!